Нерви

Прозводи » Биљне тинктуре

Цена:600,00РСД


*ДОСТУПНО ЗА ЦЕЛУ СРБИЈУ

Састав: валеријана, камилица, кантарон, рузмарин, мајчина душица, нана, алкохол
Запремина: 50ml
Рок трајања: неограничен
Употреба: Тридесет капи 3 до 5 пута дневно. Пије се са млаким чајем, соком или водом. Промућкати пре употребе.
  

Тинктура НЕРВИ је алкохолни биљни раствор који опушта нерве; смањује напетост и бол; помаже у отклањању несанице...

Лековита својства биљака које улазе у састав формуле:

Валеријана, а посебно корен ове биљке, познат је као природни седатив, из разлога што смањује психичке проблеме, попут анксиозности, несанице... Одличан је као додатак у терапији за епилепсију. Од осталих лековитих својстава, издвајају се: ублажавање мигрене, менструалних болова, дисајних проблема. Редовна конзумација валеријане помаже у одвикавању од пушења.

Камилица је са разлогом прва биљка које се сетимо када нам је потребно смирење, опуштање или умиривање стомачних тегоба. Међутим, мање је познато да камилица има антиупално и антибактеријско дејство.

Кантарион има бројна лековита својства, а посебно су лековити његови листови и цветови. Помаже код непријатних стања која прате депресију, попут узнемирености, неспокојства, лошег расположења, несанице. Ублажава симптоме менопаузе и ПМС. Корсти се и за ублажавање проблема нагле промене расположења.

Рузмарин је једна од најстаријих познатих лековитих биљака. Има јаку арому, која доказано унапређује нашу меморију. Једињења у рузмарину подстичу мождане ћелије, одговорне за меморију и резоновање, да комуницирају једне са другима. Поред тога, рузмарин штити мозак и успорава старење ћелија мозга.

Мајчина душица делује умиријуће на нерве, а можемо рећи и као благи аналгетик, јер умирује болове. Богата је витамином Б6, који повољно делује на неуротрансмитере, који су повезаниса хормонима стреса. Мајчина душица побољшава циркулацију и рад срца, а користи се и за решавање проблема са желуцем.

Нана је брло ароматична биљка, посебно њен лист, јер он садржи највише етеричног уља од чега углавном и потиче лековитост и пријатан мирис ове биљке. Користи се за лечење разних болести, а посебно код проблема са нервозом, јаким лупањем срца, болова у грлу, бубрезима...

Из исте категорије


Препоручујемо
Последње додато
zenska-formula-tinktura-bp.jpg

Женска формула

Цена:600,00РСД