Срце

Прозводи » Биљне тинктуре

Цена:600,00РСД


*ДОСТУПНО ЗА ЦЕЛУ СРБИЈУ

Састав: глог, црвена детелина, коприва, раставић, коморач, рузмарин, алкохол  

Запремина: 50ml

Рок трајања: неограничен

Употреба: Тридесет капи 3 до 5 пута дневно. Пије се са млаким чајем, соком или водом. Промућкати пре употребе.  

Тинктура Срце је алкохолни биљни раствор који пре свега јача срчани мишић. Регулише пулс и крвни притисак и подстиче нормалан рад срца.

Лековита својства биљака које улазе у састав формуле:

Глог је вероватно најбоља биљка за решавање проблема са срчаним обољењима и носилац је дејства ове биљне формуле. Јача и поткрепљује срце, а служи и као пиродни лек за регулацију крвног притиска. И то не само да снижава повишени крвни притисак, већ и подиже низак, у случајевима ослабљеног или оштећеног рада срчаног мишића. Благотворно делује код упале срчаног мишића и против ангине пекторис. Једном речју, глог помаже у лечењу свих врста срчаних обољења.

Црвена детелина служи као одлична превенција за озбиљна срчана обољења. Конзумирање ове биљке на било који начин може смањити ниво лошег холестерола у крви. Због свог састојка кумарини, црвена детелина спречава појављивање угрушака у крви и тиме штити организам од срчаног удара.

Коприва обилује минералима и витаминима. Али најзначајније је напоменути да она садржи изузетно велике количине гвожђа. Богатство овим минералом коприву чини природним леком против анемије. Пречишћава крв, смањује склоност ка крварењу и ублажава преобилна крварења.

Раставић се користи за лечење малокрвности, јер поспешује производњу црвених крвних зрнаца. Ова моћна биљка регулише пулс, подстиче циркулацију и помаже код атеросклерозе.

Коморач обилује витаминима А и Ц, као и бета – каротеном, који штите организам од штетног утицаја слободних радикала. Познато је да коморач ефикасно снижава ниво ''лошег'' холестерола.

Рузмарин, поред предивног укуса и ароме, може се похвалити и богатством корисних ефеката по здравље. Наиме, делује као јако добар стимуланс за тело, тиме што повећава проток крви, тј. циркулацију, чиме се ћелијама омогућује несметано обављање метаболичких активности. Важно је напоменути да рузмарин поспешује стварање црвених крвних зрнаца.

Из исте категорије


Препоручујемо
Последње додато
zenska-formula-tinktura-bp.jpg

Женска формула

Цена:600,00РСД