Женска формула

Прозводи » Биљне тинктуре

Цена:600,00РСД


*ДОСТУПНО ЗА ЦЕЛУ СРБИЈУ

Састав: анђелика, дивљи јам, корен сладића, валеријана, ува, бобице клеке, хмељ

Запремина: 50ml

Рок трајања: неограничен

Употреба: Тридесет капи, 3 до 5 пута дневно. Пије се са млаким чајем, соком или водом.

Промућкати пре употребе.

Дејство:  Женска формула је тинктура која подстиче рад хипофизе, јајника, материце, лучење хормона и нормални месечни циклус. Такође подстиче нормално функционисање ендокриног система, као и комуникацију између органа. Подстиче и враћа нормалан циклус. Овај препарат је састављен од најделотворнијих биљака које постоје: анђелика, дивљи јам, корен сладића, валеријана, ува, бобице клеке, хмељ.  Успорава старење, отклања осећај врелине који се јавља у менопаузи.  Доводи женске хормоне у равнотежу.

Анђелика
 је једна од најпродаванијих  биљка на свету. Врло је ефикасна код хипогалакције (смањено лучење млијека код дојиља), помаже код разних видова менструални проблема и болова. Анђелика је једна од најстаријих лековитих биљака која до дан данас није изгубила на вредности. Назив анђеоски или свети корен добила је за време харања куге у европи. Захваљујући њеном корену,  том приликом много људи се спасило од црне смрти...

Дивљи јам је јужноамеричка биљка, која се користи од давнина. Њен корен се употребљава за регулисање природног хормоналног стања у женском организму. Фармацеутска индустрија од дивљег јама прави прогестерон.

Сладић, као снажни антисептик утиче против свих видова упалних процеса у нашем телу. Има благотворно дејство на јетру и повећава секреацију жучи и смањује ниво холестерола. Поред тога, користи се као лековита биљка за хипотироидизам (аутоимуна болест у којој имуни систем напада тироидну жлезду), менструалне грчеве и регулацију менструације.

Валеријана, а посебно корен ове биљке, познат је као природни седатив, из разлога што смањује психичке проблеме, попут анксиозности, несанице... Одличан је као додатак у терапији за епилепсију. Од осталих лековитих својстава, издвајају се: ублажавање мигрене, менструалних болова, дисајних проблема. Редовна конзумација валеријане помаже у одвикавању од пушења.

Хмељ доказано има естрогени ефекат и зато може бити од велике помоћи женама које имају проблема са болним и нередовним менструацијама. Смањује таласе врућине, које многе жене имају током перименопаузе. Поред тога, хмељ се јако делотворним показао у лечењу чирева, поспешењу њиховог бржег зацељења и третирању веома суве и испуцале коже. Исто тако веома је делотворан код проблема са лошом циркулацијом и варикозним венама.

Ува и клека помажу код правилног рада мокраћних канала и бубрега и њиховог адекватног чишћења, што омогућује нормално функционисање самих јајника и осталих женских полних органа.

Из исте категорије


Препоручујемо
Последње додато
zenska-formula-tinktura-bp.jpg

Женска формула

Цена:600,00РСД